Recycle Sint: gezellig, duurzaam en samenbindend

Recycle sint

Donderdagavond 9 november was er Recycle Sint in de lunchroom. Een speelgoedruilfeestje waar ouders speelgoed konden inleveren en tweedehandsspeelgoed konden meenemen om te geven tijdens Sinterklaas. Een gezellige manier om duurzaam in te ‘kopen’ zonder dat het geld kost.

Nicole Hardiek en ik reden ‘s middags twee auto’s vol eerder ingeleverd speelgoed naar de lunchroom. Tijdens de avond waren er zo’n vijfendertig tot veertig bezoekers, die allemaal naar huis gingen met ‘nieuw’ speelgoed. De sfeer was goed, sommige mensen bleven lang hangen om te snuffelen en voor een praatje. Veel mensen gaven aan heel blij te zijn met het initiatief. De hoop werd uitgesproken dat dit volgend jaar weer wordt georganiseerd.

Na afloop reden we met twee auto’s weer bijna vol speelgoed terug, maar dat was volledig gerecycled: heel ander speelgoed dan op de heenweg. Veel bezoekers leverden namelijk op de avond zelf ook tassen vol speelgoed in. Dit overgebleven speelgoed is ingeleverd bij Kringloopwinkel Red een kind in Amersfoort.

We hadden tijdens Recycle Sint een gezellige avond, waarin we heel praktisch ons in konden zetten om verbinding te maken met veel IJsselsteiners en tegelijk een klein beetje bij te dragen aan zorg voor de schepping.

Volgend jaar weer een nieuwe kans, dan in een grotere lunchroom. Wil je meehelpen volgend jaar? Heel graag!

Martha van Vuuren