Samenkomsten

Zondagdienst

P1002755
9

De samenkomsten van Geloof in IJsselstein vinden (bijna) elke zondagochtend plaats in het Kruispunt.

Een belangrijk onderdeel van de samenkomst is dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Of je nou een kerkelijke of christelijke achtergrond hebt, zoekende bent of misschien helemaal geen connectie hebt met het christelijk geloof. We willen graag dat iedereen zich welkom voelt en dat de samenkomst voor iedereen goed te volgen is.

In de samenkomsten wordt er gewerkt met een thema. Dit thema wisselt elke 2 à 3 maanden. De samenkomsten hebben geen vaste opbouw. Wel zijn er een aantal terugkerende elementen, zoals muziek, een inhoudelijke overdenking en gebed. De overdenking wordt verzorgd door onze vaste voorganger, gemeenteleden of een gastspreker.

Elke samenkomst wordt er geld ingezameld voor een lokaal goed doel in de stad IJsselstein. Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan bestaande iniatieven binnen IJsselstein. 

Kinderwerk

P1002695
P1002618

Je bent ontzettend kostbaar en waardevol in Gods ogen! In de Bijbel staat dat Jezus zelf zegt ‘Laat de kinderen toch bij Mij komen’. Daarom bieden wij tijdens de samenkomsten speciaal voor jou een eigentijds programma aan met gebed, zingen, een Bijbelverhaal, spelletjes, sportieve activiteiten, puzzels, knutselen, kleuren en nog veel meer. We hopen dat je in de kinderclubs Gods liefde voor jou mag ervaren en dat je deze liefde ook mag gaan uitdelen.  

Samen gaan we elke samenkomst op ontdekkingstocht door de Bijbel, ieder op zijn/haar eigen niveau. We hebben dan ook drie groepen: 

  1. Parels (kinderen van 0-4 jaar) 
  2. Schatzoekers (groep 0 t/m 4 van de basisschool) 
  3. Gideonsbende (groep 5 t/m 8 van de basisschool) 

Iedereen is welkom, gewoon zoals je bent. 

De kernwaarden van het kinderwerk zijn: Bijbel centraal, betekenisvolle relatie, veiligheid en vertrouwen, onderwijs, ontmoeting, waardevol geloofsgesprek en kindgericht. 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral een keer kijken of stuur een bericht naar: 

De Tieners

( v.a eerste klas middelbare school)
P1002926

Twee keer per maand komt de tienerclub van GIIJ na de kerkdienst bij elkaar. Ze krijgen de ruimte om met elkaar het (geloofs)leven te delen en te groeien in geloof. De tienerleiders streven naar het creëren van een veilige omgeving, zodat tieners ook hun twijfels, moeilijkheden en vragen openlijk kunnen delen. We geloven dat het op weg naar volwassenwording cruciaal is om daar ruimte aan te geven. De tienerclub is de ideale plek om als tiener aangespoord te worden om samen lol te maken, aansluiting te vinden bij leeftijdgenoten en met elkaar Jezus te volgen.

Heb je een vraag of wil je meedoen?

Kliederkerk

Video afspelen

Elke vijfde zondag v.d. maand organiseren wij een Kliederkerk in IJsselstein. Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van een verhaal of thema uit de bijbel ontdekken. De ontdekactiviteiten variëren van sportief, creatief, grappig, lekker tot serieus. Na al het ontdekken is er een plenaire viering, waarbij aan de hand van een sketch of een andere vorm uitleg en verdieping wordt gegeven aan het thema. En we sluiten af met met een gezamenlijke maaltijd. 

Je ziet in alles het motto van Kliederkerk terugkomen, namelijk “Samen Ontdekken, Samen Vieren, Samen Eten”. 

Kijk eens op onze onze facebookpagina!

Zondag voor de stad

Elke eerste zondag van de maand vullen we anders in dan “normaal”. In plaats van een samenkomst organiseren we een activiteit waarmee we juist naar buiten toe bewegen. We willen iets ontdekken van of betekenen voor de stad IJsselstein. We doen dat door aan te sluiten bij activiteiten of zelf iets te organiseren waar iedereen eenvoudig bij aan kan sluiten. Denk hierbij aan sport en spel, een picknick, kunst en cultuur, natuur, opruimacties etc. We willen verbinding opzoeken en onszelf ook oefenen in het uitnodigen van anderen en het aansluiten op wat er leeft in de samenleving. Zo kunnen we op een andere manier ervaren en uitstralen wat Gods liefde voor ons en voor elkaar betekent.  

Bekijk de agenda voor aankomende zondagen voor de stad.