Word je daar niet vies van? Kliederkerk

Op zondag 30 oktober hadden we een kliederkerk in de Ontmoetingskerk met als thema: Kom je spoorzoeken?

We vierden een kliederkerk met (groot)ouders, ooms, tantes, samen met hun (klein)kinderen in de basisschoolleeftijd. Het thema was ‘Spoorzoeken’. Bij binnenkomst kregen de deelnemers een spoorzoekkaart en een vergrootglas om te ontdekken wat het betekent om Jezus’ spoor te volgen. Met de spoorzoekkaart konden ze opdrachten doen bij de verschillende ontdekplekken en met het vergrootglas op zoek gaan naar woorden waar een zin mee gevormd kon worden(uitkomst: zoek eerst het koninkrijk van God).

Eén van de ontdekplekken was ‘In de voetsporen van Jezus’. Bij deze ontdekplek hebben de deelnemers Jezus’ voetspoor gevolgd en hebben ze ontdekt wat het betekent om Jezus te volgen. Ze hebben ook zelf hun spoor achtergelaten.

Een andere ontdekplek was ‘Onzichtbaar’. Bij deze ontdekplek hebben de deelnemers ontdekt dat onzichtbare woorden (geschreven met citroensap) zichtbaar kunnen worden door warmte. Net zoals wij door de warmte van Jezus in ons hart kunnen gaan begrijpen wat in de Bijbel staat en wat ermee wordt bedoeld.

Tijdens het spoorzoeken kon er ook even uitgerust worden met een gevaarlijk lekker koekje.

Na de opdrachten was er nog een viermoment in de kerkzaal. En tot slot hebben we breekbrood met lekkere smeersels en salades gedeeld met elkaar.

Benieuwd wanneer de eerstvolgende kliederkerk plaatsvindt? Kijk dan in de agenda https://geloofinijsselstein.nl/agenda