Over ons

Missie en visie

Ons verlangen is dat we een christelijke gemeenschap zijn in ons stadje IJsselstein. Waarbij we zichtbaar zijn voor onze stadsgenoten. Waarbij we gastvrij zijn en openstaan voor anderen die met ons Gods naam groot willen maken of zoekende zijn en willen ontdekken wie God is.

We willen graag andere mensen bereiken die Jezus nog niet kennen als hun verlosser en Heer. Mensen die zichzelf (nog) geen christen noemen, willen we een uitnodigende plek geven in onze gemeenschap.

Als christelijke gemeenschap willen we samen optrekken, feestvieren en elkaar steunen als dat nodig is. We willen als christenen dienstbaar zijn aan de mensen in onze stad. Ook daarin wordt Gods nieuwe wereld zichtbaar voor ons en mensen om ons heen.

Wij zijn christenen die zich in hun leven willen laten leiden door Gods woord dat leven geeft, in het bijzonder door het leven en werk van Jezus Christus. Gods Woord komt tot ons via de getuigenissen in de bijbel en christenen hebben door de eeuwen hiervan getuigd en dit beleden.

We geloven dat de levende God nog steeds tot mensen spreekt door zijn Woord en Geest, waarbij de woorden die destijds zijn opgeschreven op een andere plaats en in een andere tijd, voor ons gaan klinken en betekenis krijgen als mensen in de 21e eeuw.

We geloven dat God de leiding heeft in al onze plannen en dat niets buiten zijn wil om zal gebeuren. Op ons groeipad zoeken we de samenwerking met kerkelijke gemeentes in IJsselstein en daarbuiten.

Wat geloven wij?

Bij geloof in IJsselstein hebben we een basis van wat we geloven en van waaruit we alles doen.

Dat komt op het volgende neer:

Wij geloven in een unieke God. Er is maar één God, maar binnen het wezen van God kunnen we drie personen onderscheiden, God de Vader, Jezus de Zoon van God en de Heilige Geest. Wij geloven dat alles met God is begonnen en nog steeds begint.

God de Vader is de Schepper van de hemel en de aarde. Hij staat aan het begin van de wereld en aan het begin van ons leven. God heeft ons mensheid geschapen om hem te aanbidden, te dienen en anderen lief te hebben. Aan Hem komt alle eer toe.

Maar de mensheid heeft gekozen tegen God. Doordat onze relatie met hem is verbroken, is alles aangetast. Het resultaat is verval, alles gaat kapot. We zijn als mensen schuldig als gevolg van onze keuze tegen God.

God heeft ons door de hele geschiedenis Zijn liefde getoond. Gods reddingswerk begon al met de keuze voor Abraham en zijn nageslacht, het volk Israël. God stuurde zijn Zoon Jezus Christus naar de wereld om onze schuld te verzoenen en om Gods nieuwe wereld bekend te maken. Jezus is mens geworden zoals wij. Om de schuld te verzoenen moest Jezus lijden en is hij gekruisigd en verlaten door God. Maar doordat hij verlaten is geweest door God, worden wij nooit meer verlaten. Jezus is uit de dood opgestaan en heeft de dood overwonnen. Hij is naar de hemel gegaan en regeert daar als Hemelse koning over al het leven.

Door te geloven in Jezus kunnen we de genade van God in ons leven ontvangen. Jezus heeft onze schuld op zich genomen en verzoend, zodat wij als bevrijde en vernieuwde mensen mogen leven. Door die genade neemt God ons als zijn kinderen aan. Dat leven uit genade brengt liefde en goedheid.

Christen-zijn betekent dat we volgeling zijn van Jezus Christus en dat kunnen we niet alleen. Daarom vormen we een gemeenschap van christenen. God geeft ons door de Heilige Geest het geloof in Jezus en wil ons door zijn Geest troosten en leiden. Jezus is onze koning en naar hem willen we luisteren. God heeft ons Zijn Woord, de Bijbel, gegeven en daarnaast mogen we ons in gebed richten tot Hem. Wij willen Gods liefde beantwoorden door zijn opdracht om lief te hebben in de praktijk te brengen.

God belooft ons dat het leven niet ophoudt bij de dood. Onze hoop is dat we eeuwig mogen leven op de vernieuwde aarde, dichtbij God, waar het leven goed is. Tegelijkertijd geloven we dat Gods koninkrijk, de nieuwe wereld, nu al is begonnen, Jezus maakt van ons nieuwe mensen.

Er zijn ook punten van verschil tussen christenen. Zolang dat niet de kern van ons geloof raakt, is daarover verschil van inzicht mogelijk in onze gemeenschap. Denk daarbij aan het leiderschap in de gemeente (man/vrouw), de gaven van de Geest, de visie op de eindtijd, de invulling van de zondag, de plek van het volk Israël en de praktijk van doop en avondmaal.

Partners van Geloof in IJsselstein:

FAQ

Veelgestelde vragen

Ben ik ook welkom? / kan ik zomaar binnenlopen?

Iedereen is welkom. Het maakt niet uit wat je (kerkelijke) achtergrond is. We zijn een jonge gemeenschap maar alle leeftijden zijn welkom.  

Hoe ziet een kerkdienst eruit?

Na elkaar op een ontspannen manier met een kopje, koffie thee of limonade te hebben begroet beginnen we de samenkomst. Tijdens deze samenkomst zingen we liederen, bidden we en behandelen we een onderwerp. Na het behandelen van het onderwerp, is er meestal nog een lied en zamelen we geld in voor een lokaal goed doel.

Aan het eind is er koffie, thee en limonade met wat lekkers.

Voel je in alles vrij om wel of niet mee te doen!

Hoe kan ik lid worden?

Wat fijn dat je een plekje hebt kunnen vinden bij Geloof in IJsselstein!

Als je je betrokkenheid bij Geloof in IJsselstein kenbaar wil maken kan dat:

Op de contactpagina, onder het kopje ” Schrijf je in als betrokkene” kan je een formulier downloaden en invullen.

Vanuit daar wijst het zich vanzelf en zullen we u verder informeren hoe of wat.

Heeft Geloof in IJsselstein een ANBI-status?

Hieronder kan u alle informatie vinden over de ANBI-status. Verdere informatie is te verkrijgen door gebruik te maken van de linkjes.

NEDERLANDSE GEREFORMEERDE KERK IJSSELSTEIN – GELOOF IN IJSSELSTEIN

RSIN: 862646959    KVK: 82901503

https://ngk.nl/kerken/ngk-ijsselstein-geloof-in-ijsselstein/’ 

https://www.gkv.nl/anbi/ijsselstein/

Begindatum: 29-03-2021

Hoe kan ik financieel bijdragen?

Doe met ons mee om onze kerk en gemeenschap te ondersteunen. Jouw vrijgevigheid kan ons helpen onze doelen te bereiken en onze mooie kerk open te houden voor degenen die ons het meest nodig hebben. Elk klein beetje helpt ons onze missie om anderen te dienen te vervullen. Bezoek onze contactpagina om meer te weten te komen over onze doelen en doe een donatie. Laten we samenwerken om iets speciaals te bouwen en een verschil te maken in de wereld om ons heen.

Is het gebouw ook rolstoelvriendelijk?

Zeker! Ons gebouw is voor het grootste deel rolstoelvriendelijk. De grote zaal en de ingang liggen namelijk gelijkvloers en er zitten geen vervelende hobbels in de vloer. Ook is er een invalide toilet te vinden op de begane grond naast de garderobe.

Mocht u een kind hebben dat gebruikt maakt van een rolstoel (leeftijd groep 5 t/m 8 van de basisschool). Dan helpen we bij het zoeken naar gepaste oplossing. De kinderclub van de Gideonsbende (groep 5 t/m 8 V.d. basisschool) vindt namelijk plaats op de eerste verdieping. Helaas is er geen (trap)lift aanwezig in het gebouw.

Hoe kan ik mij aanmelden nieuwsbrief Geloof in IJsselstein?

Blijf in verbinding met de Geloof in IJsselstein gemeente door vandaag te abonneren op de nieuwsbrief! Ontvang het laatste nieuws, aankondigingen en komende evenementen om je geïnspireerd te houden op in jouw geloofsleven.

Bezoek de contact pagina en vul het registratieformulier in. Gebruik een werkend e-mailadres om nieuwsbrieven rechtstreeks in jouw inbox te ontvangen.