Eetsaam bestaat 2,5 jaar

Bron: Zenderstreeknieuws – do 4 jul 2024, 08:44
Foto: Martha van Vuuren

‘Eetsaam bestaat 2,5 jaar en dat moet gevierd worden. Afgelopen 26 Juni organiseerde Eetsaam de laatste maaltijd voor de afsluiting van het seizoen. Dit keer was alleen net even ander, burgermeester Partick van Domburg kwam namelijk op bezoek bij Eetsaam en kon gezellig mee-eten.

‘Bezoekster Marga: ‘Iedereen is hier welkom, het is net een grote familie. Het eten is altijd lekker, maar er is hier ook een luisterend oor voor je verhaal.’ ‘

Eetsaam is opgericht in november 2022. Vier IJsselsteinse kerken (de Hervormde kerk, de Rooms-Katholieke kerk, de Ontmoetingskerk en Geloof in IJsselstein) leveren financiële ondersteuning. Vrijwilligers zijn kerkleden en niet-kerkleden. Om de week op woensdagavond zorgt het team van vrijwilligers dat er een lekkere maaltijd klaarstaat voor de gasten. Gasten betalen twee euro voor de maaltijd. ‘Wie geniet er nu meer, wij als vrijwilligers of de gasten?’ vraagt vrijwilligster Margje zich af. 

Eetsaam begon in de vorige locatie van lunchroom Zo Lekker, maar is daar uitgegroeid. Op dit moment vindt Eetsaam plaats in de Weiderij en worden er per keer zo’n dertig gasten ontvangen. De gasten krijgen een hoofdmaaltijd en een dessert. Woensdag 26 juni was de afsluiting van het seizoen, tijd voor een zomervakantie voor de vrijwilligers. Het was een extra feestelijke maaltijd, ook omdat burgemeester Patrick van Domburg gezellig kwam mee-eten. 

De bezoekers zijn het erover eens: ‘Eetsaam mag doorgaan, nee, het móét doorgaan!’’